Varicoză chirurg, Meniu cont utilizator

Varicele la picioare: ce sunt, de ce apar și cum le tratăm

varicoză chirurg crema de la varicose varicose vene de unde să comande

Specialitatea chirurgie vasculara se ocupa cu tratamentul bolilor vaselor sanguine, adica a arterelor, venelor si limfaticelor. Chirurgia vasculara arteriala se ocupa de afectiunile arterelor ajunse in stadiul avansat, chirurgical.

Tratamente Ablație cu laser endovenos Ablația cu laser endovenos este o procedură minim invazivă pentru tratamentul varicelor. Medicul flebolog foloseste controlul ecografic Doppler pentru a vedea venele, iar cu ajutorul unei fibre optice cuplată la un laser sunt emise impulsuri de lumină de mare intensitate care produc căldură. Efectul foto-termic determină închiderea venei și rezolvare cauzei varicelor, refluxul venos. Tratamentul cu laser pentru varice se realizează cu anestezie locală și nu necesită internare.

Principala afectiune chirurgicala arteriala este intreruperea circulatiei varicoză chirurg in o artera importanta, ce conduce la scaderea cantitatii de sange care ajunge in teritoriul irigat de vasul respectiv, suferinta denumita ischemie. Ischemia poate fi acuta, prin infundarea arterei cu un tromb cheag venit din inima de obicei fibrilatia atriala cronicaprin formarea de varicoză chirurg locali, pe fond de placi ateromatoase sau in alte circumstante starile trombofilice sau prin injurii arteriale directe insotite de hemoragii cel mai frecvent.

Ischemia cronica este determinata de arteriopatia cronica obliteranta si trombangeita obliteranta.

varicoză chirurg viola varicose vene

Principalele interventii vasculare arteriale sunt : revascularizarea prin bypass, trombarterectomia si dezobstructia cu sonda Fogarty. Chirurgia vasculara venoasa are obiectiv principal tratamentul bolii varicoase. Interventiile chirurgicale pentru varice sunt : operatia clasica de varice tratamentul endoluminal cu laser sau radiofrecventa al varicelor scleroterapia Obiectivele interventiei chirurgicale in boala varicoasa sunt : indepartarea varicoză chirurg de alimentare a varicelor si eliminarea venelor dilatate varicoză chirurg inestetice.

Principala investigatie preoperatorie pentru operatia de varice este ecografia Doppler venoasa, care distinge intre boala varicoasa si venectazii sau varicoză chirurg reticulare si orienteaza chirurgul spre o interventie precisa, cu cicatrici minime si rezultate certe.

Examenul preoperator va indica si bateria de analize sau investigatii necesare pentru siguranta interventiei. Durata internarii variaza in functie de afectiune, tipul interventiei si evolutia postoperatorie, intre spitalizare de o zi regim ambulator sau mai multe zile.

Informatii utile : interventiile chirurgicale se efectueaza in urma programarii prealabile programarea interventiei chirurgicale se va face fie direct la receptie, fie telefonic -

varicoză chirurg adamovo rețeta apple tinctura cu varicoză

Interesantsubiecte